Het ruimtelijk concept DREAM-SHARE

Afslag Drachten.

DE VORM-GEVING: het beoogde gebied wordt omwald. Dit aspect sluit aan bij het Friese landschap, een coulissenlandschap met boomwallen. In dit geval heeft een ca. 6 meter aardwal (beplant met vliegdennen, dennen, diverse hoog opgroeiende heesters en hier en daar naaldverliezende lariksen) als doel een beschut eigen microklimaat te scheppen binnen de zo gevormde KOM.

In “Afslag Drachten > DREAMSCAPE-FRIESLAND” wordt het begrip boomwal/coulisselandschap op een speciale manier uit-vergroot. De terrein-randen zullen worden omzoomd met meanders van knusse hoekjes tussen rijkbloeiende struiken en loofbomen. Als bij een kronkelend darmenstelsel of hersenstructuur kunnen zo een honderdtal “picknicknissen” worden gemaakt: eigen plekjes voor “picknick in the park”. En uiteraard zijn deze “alkoofjes” ideale achtergronden voor een trouwreportage of ze zijn bruikbaar als coulisse in een IEPENLOFTSPUL.

Hieronder een rivier als natuurlijk voorbeeld van een meander: Meander-randen

Het middengebied blijft open, biedend een uitzicht op de verste rand van de kom en de bossen in de verte. Panorama-ramen in het restaurant en de voorliggende trappentribunes geven zicht op een ruime vijver en de achterliggende vlakte waar af en toe een kudde Friese paarden of een groep (tamme) reeën ronddartelen. Het midden-terrein leent zich voor ïepenloftspullen, ruiterspelen. In de vijver ligt een drijvend rond ponton met een dubbel-decor voor diverse voorstellingen. De picknicknissen dienen als coulissen.

Aan de randen is plaats voor een TROUWKAPEL, een paardenschuur vermomd als SPROOKJES-SPOOKJES-KASTEEL enz.
’s Avonds is de beplanting in het park sprookjesachtig verlicht.

Rondom het park zijn wandelroutes door een boslaan en langs het water gepland. Er is gelegenheid voor sportvissen en kano-sport.

Dit bericht werd geplaatst in 1. Ideeën,voorlichting. Bookmark de permalink .

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s