Structuurvisie Smallingerland versus DREAMSKIP-FRYSLÂN

De STRUCTUURVISIE SMALLINGERLAND ( het concept ervan ) beoogt en betoogt:
het scheppen van ruimte voor NIEUWE initiatieven *) met “mogelijkheid tot verhalen” van de kosten voor bovenwijkse voorzieningen en bovenplanse ruimtelijke ontwikkelingen. Drachten ontleent haar ruimtelijke identiteit aan de centrale ligging in Friesland en aanwezigheid van de A7.
Toekomstige ontwikkelingen worden hoofdzakelijk toegedacht aan het ‘regio-centrum Drachten’, gelegen in een gevarieerd landschappelijk gebied.
De ambitie van Smallingerland richt zich op een stabilisatie van de groei met een zo aantrekkelijk mogelijke woonomgeving in een fantastisch mooi landschappelijke context. De gemeente zoekt voor realisatie van deze ambities SAMEN-WERKING met elk denkbare partij. Realisatie ervan kan niet door deze gemeente alleen worden bekostigd.

———————————————————————————————————-
-In het concept van de Smallingerlandse structuurvisie is NIET aangegeven hoe de gewenste inrichting van de focuslocatie STADSRAND er uitziet.

In IT FRYSKE PARADYSKE © wordt KLEUR teruggebracht in het meestal supergroene Friese landschap: kleuren van talloze bloeiende heesters,boomsoorten en struiken. Maar ook door de toevoeging van allerlei bloeiende kruiden en gekweekte planten. Ook een centrale bloemenweide speelt hierbij een voorbeeldige rol.
Voorbeeldtuinen elders: http://www.mooietuinen.be/tuineninnederlan.html

*) DREAMSCAPE-FRIESLAND © biedt (passend bij de gemeentelijke ambities) een toegevoegde waarde t.a.v. aangrenzende woonwijken, kantoor-locaties, centrumbezoek, cultuur, recreatie, toerisme, onderwijs, sportieve activiteiten enzoverder. De toegevoegde waarde behelst een groot recreatie-gebied met landelijke uitstraling, passend bij het Friese coulissen-landschap. Dit Fryske Paradyske ligt op de drempel tussen het Friese merengebied en het zuidelijker aanwezige bosgebied.
Potentie: juist in een arboretum/pinetum ( met het hele jaar door kleurrijke bomen, heesters en struiken ) kunnen de Friese landschappelijke waarden geconcentreerd worden getoond en geprogageerd. In IT FRYSKE PARADYSKE wordt op een speelse manier de verbinding gelegd tussen de stad en het omliggende cultuurlandschap. En wel zó, dat en de lokale bevolking en de Friese economie er baat bij hebben.
———————————————————————————————————

Het concept Dreamscape-Friesland sluit in vele opzichten aan bij de doelstellingen/ambities, intenties van de SAMENWERKINGSAGENDA SMALLINGERLAND/Provicie FRYSLÂN 2013. Zeker voor wat betreft de beoogde bestuurlijke samenwerking en gedeelde financiering. Ook zou dit concept naadloos inpasbaar kunnen zijn in zowel de planvorming WATERFRONT als bij de plannen van It Fryske Gea mbt De Groene Loper.

Dit bericht werd geplaatst in 1. Ideeën, 1. Ideeën,voorlichting en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s