DREAMSHAPE- DRACHTEN: een visie voor vormgeving van de toekomst. DREAMSKIP FRYSLÂN: een innovatief project.

Klik hier >  Merel ± 40 sec. Turdus merula Blackbird (Wim Rougoor)

Churchill: “We shape our environments and our environments shape us”.

Natuur is een bindend element tussen mens en schepper.

NESTEN BOUWEN

Tot de  dagelijkse behoeften behoort:  het kunnen ontsnappen aan de knel- en pijnpunten van alledag, aan werkdruk en stress in rustmomenten, in bewuste ontspanning, in de slaap. Het aanwezig zijn van en aanwezig zijn in de natuur bevordert de menselijke recreatie, de HERstellling van lichaam en geest

Hardy kon het zo mooi verwoorden. Natuur en vooral onherbergzame weidse landschappen zijn belangrijk voor ons als mens. Het geeft ons de mogelijkheid voor rust en reflectie. Het laat ons zien waar ons onze oorsprong ligt en dat we een onderdeel zijn van die natuurlijke wereld.
Het geeft ons de mogelijkheid om even los te komen van de Nieuwe Wereld, het technologische termietenleven van een door de mens volledig beheerste omgeving.

Stedelijk cultuurgebied, vandaag-de-dag óók behorend bij de mens is ondenkbaar, onbestaanbaar zonder natuurlijke omgevingsruimte. Een voorwaarde tot een goede inpassing van stedelijke uitbreidingen ligt in het combineren ervan met grotendeels onbebouwde gebieden.

Zoals een vaas met bloemen, een meubelstuk, een kunstwerk, een gebouw pas tot z’n recht komt in de relatie tot de omgeving ervan, tot de REST-ruimte, zo komen ook een woonwijk, een kantorenpark, een industriegebied pas tot hun recht indien deze “cultuurgebieden” van elkaar gescheiden zijn door omliggende natuurgebieden, maar dan wel inclusief een OPENHEID welke zo kenmerkend is voor Friesland en de Friezen. Benodigd is een lange-termijn-keuze voor de gehele gemeenschap in het streven naar kwaliteits-verbetering van de leefomgeving,

Economie, maar beslist ook ecologie.

PARKLAND SMALLINGERLAND is…….

Een natuur-OASE, ontstaan door betrokkenheid, verenigde creativiteit en inzet. Grenzend aan Drachtster woonwijken, gemakkelijk toegankelijk voor de bewoners. Een ARBORETUM/PINETUM, bekleed met bloeiende struiken, een kilometerbreed bloementapijt.

De RECREANT ALS KLANT. Het OASE-PLAN richt zich op de passerende toerist maar is evenzo van belang voor de inwoners van Smallingerland en Opsterland, voor hotelgasten in de regio alsmede voor forensen of werknemers uit de aangrenzende industrie-gebieden en kantoor-locaties.

Langs de Noordzee-kustroute is op dit moment voor de passant weinig gelegenheid tot rust en recreatie. In het Nederlandse traject ervan is mogelijk alléén het monument op de afsluitdijk een plaats waar de automobilist graag stopt om even de benen te strekken, een frisse neus te halen en te genieten van een bijzondere ruimte-ervaring. Op aanmerkelijke afstand daarvóór en daarvoorbij, dus bijvoorbeeld nabij Drachten is evenzeer behoefte aan een halteplaats anders dan een benzinestation.

IT FRYSKE PARADYSKE © , een TOP-locatie langs de A7 , op het scharnierpunt van land- en watertoerisme… Het visitekaartje van en de promotie-plaats voor Fryslân en Smallingerland.

DRACHTEN…ja NATUURLIJK ©
SMALLINGERLAND is klein …. denkt GROOTS ©

Dit bericht werd geplaatst in 1. Ideeën,voorlichting en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s