ARBORETUM-PINETUM

Klik hier >  Merel ± 40 sec. Turdus merula Blackbird (Wim Rougoor)

MODULE2: Het terrein zou deels kunnen worden ingericht als arboretum/pinetum (een bomentuin) maar aangevuld met groepen bloeiende heesters. Landelijk en zeker internationaal trekken arboreta tienduizenden bezoekers per jaar.

Groepen bomen en struiken kunnen het hele jaar door een kleurrijk aanblik geven aan DREAM-SKIP DRACHTEN. Het is nuttig om het terrein te omgeven met een hoge aardwal en daarop naaldbomen en groenblijvende heesters te plaatsen.

Google-collectie BLOEIENDE STRUIKEN:    http://bit.ly/XOte57

Google-collectie BLOEIENDE BOMEN:          http://bit.ly/YwAApE

ARBORETUM DreamScape.

In dit plan wordt het middengebied van het terrein open gehouden, maar dan wél als één grote bloemenwei met veldbloemen als rode klaver, fluitekruid, paardenbloem, boterbloem, koekoeksbloem…. Er is een kano-route, wandelpaden omzoomd met forsythia, rhododendron en andere bloeiende struiken. Soms is er een groep reeën of een kudde paarden in het middenvld. Het middenterrein heeft vanaf de snelweg gezien frontaal een waterpartij en biedt ruimte voor openluchtspel. In de verte is het spookkasteel te bespeuren.

De twee lange zijkanten van het parkgebied bieden plaats voor honderden beschutte “picknick-nissen”. Deze kunnen worden gereserveerd, ook voor een trouwreportage of zakenlunch. Elke nis is wordt beschut door een hogewal, bekleed met bomen en heesters en twee lagere vleugels, voorzien van heesters en bloeiende struiken.
Met DREAMSKIP-FRYSLÂN wordt DE KLEUR TERUG-GEBRACHT in het Friese landschap van vijftig tinten GROEN.

KLEUR in het park

Als voorbeeld van aankleding kan dienen het ZIRCI-ARBORETUM ( 20 ha). Zie: http://bit.ly/16m5RSu
BOOMFEESTDAG. De Nationale Boomfeestdag zou zich elk jaar kunnen afspelen in IT FRYSKE PARADYSKE. En de jaarlijkse hengstenkeuringen en shows van it fryske hynder zouden er kunnen plaatsvinden in een natuurlijke entourage.

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s