Promotie Provincie en Drachten.

Stelling: Centraal in Friesland langs “de snelweg” is een plaats nodig om de provincie Friesland te promoten.

Door de centrale ligging van Drachten in Friesland, heeft de tweede stad van deze pracht-provincie een sterke CENTRUM-positie. De economie van veel landen drijft op toeristische inkomsten. Ook voor Friesland is het toerisme van groot belang. Daarbij telt ook de promotie voor de Friese toeristische mogelijkheden. Promotie langs de snelweg ( zoals dat overal elders in Europa gebeurt) in een TOERISTENTREKPLEISTERPLAATS ligt voor de hand.

HET INFO-CENTRUM

CENTRAAL in Friesland kan een prachtgelegenheid geschapen worden om Friesland als bezoekwaardige provincie te promoten. Fryslân met zijn uiterst gevarieerd landschap ( Noordzee-Wad-eilanden-strand, weidegebied, meren, bossen, steden…) en cultuur met een eigen-aardige taal: het Frysk.

Een plek om de Friese Handel & Industrie in het zonnetje te zetten, om de toerist naar het later bruisende centrum van Drachten en Beetsterzwaag te bewegen. Om de passant te laten genieten van Friese gerechten en om de Fries-eigen producten te kunnen kopen.

MODULE 5: PROMOTIE FRIESLAND: het wekken van interesse voor een langer ofwel later (vakantie)verblijf in deze regio. Het loket voor Fryslân-Promotie wordt ondergebracht in, gecombineerd met MODULE 4: een appartementencomplex annex hotel/restaurant.

Naast kennisvergaring vooraf via internet is er de mogelijkheid tot op een directe manier ervaren van:

-wat de Friezen zijn

-hoe anders de taal is, kunst en cultuur

-welke typisch Friese gerechten er zijn

-welke streekeigen producten en industrieën er bestaan

-hoe het landschap is

-hoe gastvrij de bevolking is

-welke mogelijkheden hier zijn voor overnachting en recreatie te land, ter zee en in de lucht.

Nodig is een info-balie, dicht aan de snelweg, het beste aan de A-7 nabij Drachten voor deze directe, persoonlijke manier van Fryslân-presintaasje in of nabij een restaurant met als specialiteit diverse Fries-eigen gerechten. Speciaal kan de voorlichting gericht zijn op de gemeenten Smallingerland en Opsterland: de culturele instellingen, de restaurants, de bossen, het Friese watersportgebied,  enz.

Er zijn nabij DREAMSCAPE-DRACHTEN paarden, fietsen, huifkarren, boten en bootjes te huur voor een korte of langere tocht voor verkenning van  de omgeving. Er staat een City-busje voor vervoer naar stad en dorp.

Aan de snelweg A7 is plaats voor een “landmark”, misschien in de vorm van een 10-20 meter hoog beeld (annex klimmuur) van een FRIES PAARD. Een PARADIJSPARADEPAARD met daaromheen galopperend een kudde Friese paarden.

want binnen dit concept is een forse rol toebedeeld aan “HET FRIESE PAARD”.

-als rijpaard     -als landmark   -als attractie ( de vrijloopkudde)   -paardenshows & verkoop  -ruiterspelen  – bij trouwerijen

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s