VOORDELEN op een rijtje.

Een opsomming van te realiseren MOGELIJKHEDEN in een willekeurige volgorde:

-DREAMSCAPE wordt de “etalage”, de showroom van Friesland, Smallingerland en Opsterland. De regionale en locale toeristische attracties, de streekproducten, locale industrie enz. komen hier volop in beeld.

-In een “Central-Parking” zijn een tiental kleinere parkeerterreinen samengevoegd. Want zo’n combinatie bespaart ruimte (veel parkeergelegenheden worden maar een klein deel van de dagelijkse 24 uur gebruikt. Door te kijken naar het tijdperk van parkeerbehoefte kan onnodig beslag op de ruimte worden bespaard en dat geeft (ook financiële) ruimte voor een GROENE aankleding, een groene overgang naar de natuurlijke inrichting van de CENTRAL-PARKING naar het arboretum/pinetum IT FRYSKE PARADYSKE ©, een HOF van HEDEN.

-De multi-functionele, bewaakte City-parking met transfers per electro-busje zorgt voor minder verkeersdruk, lawaai, fijnstof, brandstofverbruik, CO2-uitstoot in het Drachtster centrum.

-Het beoogde terrein is ontsloten voor langzaam verkeer. Rondom het gebied zijn locale verharde wegen met diverse kleinere parkeerplaatsen. Er zijn verbindingen voor snelverkeer en langzaam verkeer (ruiterroute, kanovaart, fietspaden, wandelpaden….). Voetgangers, fietsers uit aangrenzende wijken kunnen in korte tijd DREAMSCAPE bereiken. De toegangen voor een wandel-, fiets-, kano- en ruiter-routes zijn verzekerd. Er zijn huurfietsen aanwezig. Er kan een paard worden gehuurd of een kano voor een tochtje langs de DRAIT naar de SMALLE EE.

– Het landschapspark IT FRYSKE PARADYSKE © geeft langskomende automobilisten een ideale gelegenheid om even de benen te strekken, het restaurant te bezoeken en te re-creëren. DREAMSCAPE-DRACHTENis bovenal een rustpunt voor velen, een plek om weer in contact te komen met de natuur: om te genieten van veel wat moeder aarde de mens te bieden heeft. Een aangekleed, goed verzorgd arboretum/pinetum heeft een forse attractie-waarde. Zelfs op een gebied van dik 2 ha kan de helft van boom- en heestersoorten van de wereld worden ondergebracht. En dit park is vele malen groter.

-Dreamscape kan aan locale, regionale en internationale gasten een keus uit ongeveer 50 unieke picknick-nissen bieden. Ook omdat de afzonderlijke nissen alle ANDERS ingericht zijn (met andere bomen, heesters, struiken) mag dit project beschouwd worden als UNIEK OP WERELDSCHAAL.

DREAMSCAPE-DRACHTEN: Bloeiende bomen

– It Fryske Paradyske is uiteraard een ideale omgeving voor een trouwpartij met een foto-reportage, zeker door de aanwezigheid van een TROUWKAPEL (module 3) met voldoende parkeerruimte bij een hotel/restaurant ( module 4 ). Ook is de andere officiële externe trouwlocatie in het Fries Congres Centrum plus de manege van PMO niet veraf. Voor prins bruidegom is een wit paard te regelen. En voor het koppel een koets met een vierspan Fryske hynders.

– De vele patiënt-bezoekers van het Drachtster hospitaal Nij Smellinghe en vele andere automobilisten kunnen in een langere wachtperiode bij IT FRYSKE PARADYSKE niet alleen het toilet bezoeken, een hapje eten, een verfrissing nemen, maar ook de kapsalon of sauna bezoeken. Het natuur-educatiecentrum annex NATURAMA biedt daarnaast het nodige vertier. Cultuur-liefhebbers kunnen de vele park-plastieken bewonderen of een poëtische route volgen. Of een kano, een paard of een fiets huren voor een korte trip naar de nabije omgeving. Vervoer naar het centrum (Nij Smellinghe, de Kennis-Campus en de rest van Drachten) is geregeld met electrische City-busjes.

– Geweldig goede service hier: GRATIS WIFI al vanaf de opening van het park. Met een ingebouwde botanische route: uitgebreide informatie over honderden bomen, heesters, struiken op m’n I-Pad. Wát een service: al die voorzieningen als: afvalbakken, schaakbordtafels, drinkfonteintjes, verhuur van ligstoelen-parasol-picknickset …….

– Van meet af aan is in IT FRYSKE PARADYSKE een drietalige Poëzie-route ingericht. Middels kleine QR-codeborden wordt een grote collectie (beeld)gedichten uit en over Friesland bereikt.

– Wat een fantastisch mooi uitzicht op IT FRYSKE PARADYSKE door de hoge panorama-ramen in het park-restaurant. Super, al die bij duister verlichte planten, die kudde Friese paarden in het middenveld, die spookachtige kasteel-ruïne op de achtergrond. De kids produceren zelfs met licht-effecten de “wite wiven” en spoken in de kasteelruïne.

– Dreamshape-Drachten is de proeftuin en etalage van de Friese MBO-opleidingen tot HOVENIER voor park-landschap-recreatie.

– It Fryske Paradyske biedt een uitmuntende locatie en faciliteiten voor IPENLOFTSPULLEN: voor het restaurant ligt daarvoor een trapvormige tribune te wachten. Het toneel is een DUBBEL drijvend ponton, aan weerszijden in het landschap zijn picknick-nissen geschikt als coulissen. En…zo vindingrijk: een rij fonteinen dient als toneeldoek. Feeërieke verlichting en diverse speciale effecten staan garant voor spectaculaire acts ……

– Dreamscape-Friesland ligt op korte afstand van DE NATURIJ en het Drachtster Centrum voor shopping, museumbezoek enz.

– Eindelijk een fantastisch mooie camperplek met een eigen picknicknis. We lopen naar het centrum om te winkelen en nemen de City-bus terug.

– Op het middendeel van het landschapspark is gelegenheid voor landing en opstijging van hetelucht-ballonnen.

– Leden van het Lokaal Economisch Transactie Systeem (de ruilkring LETS) kunnen binnen de DREAMSCAPE-organisatie PEIJE’s verdienen en uitgeven. Bij evenementen zijn de Peije’s ook de bonnen voor een drankje.

– Bedrijven, organisaties kunnen een picknicknis op hun naam krijgen met een promesse. De waarde van zo’n promesse is gesteld op een aantal Peije’s, de ruileenheid van de ruilkring LETS-Drachten. De bedrijfs-nis is gereserveerd maar kan bij leegstand door andere liefhebbers gebruikt worden. Als tegenhang van de FEITELIJKE sponsoring ontvangt het deelnemende bedrijf dus de tegenwaarde aan Peije’s, welke kunnen worden gebruikt als entree-betaling van IT FRYSKE PARADYSKE.

– Dreamskip-Fryslân biedt een unieke gemoedelijke gelegenheid voor zakelijke bijeenkomsten. Er zijn conferentie-ruimten (met uitzicht op het park) boven het restaurant. Voor een informele activiteit kunnen picknick-nissen worden benut. Directeur: “IT FRYSKE PARADYSKE is voor mij en onze zakelijke gasten een unieke, gezellige, inspirerende omgeving voor onze besprekingen.”

It Fryske Paradyske is te benoemen als absoluut UNIEK in de vele combinaties van bomen, heesters, struiken, grassen en bloeiende planten.

– Elke “picknicknis” heeft een eigen nisbeheerder: een vrijwilliger, een paar studenten ofwel een ingehuurde vakman voor het op orde houden van één speciale tuin-hoek.

– Tijdelijk ongebruikte delen (het gebied wordt in MODULES opgebouwd) kunnen 1 of 2 seizoenen worden gebruikt als volkstuin of begrazing door schapen.

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s