Parkeerterreinen

parkeren in het groenAfhankelijk van de te realiseren hoofdfuncties van DREAM-SKIP-Smallingerland kunnen er diverse parkeerterreinen nodig maar ook combineerbaar zijn in MODULE 1:

Als toeristentrekpleisterplaats aan de snelweg
Ook voor campers (ongeveer 10 gereserveerde plaatsen).
TRANSFERIUM/carpoolplaats
Halte streekbussen
Voor hotel/restaurant
Evenementen (zandsculptuurfestijn, iepenloftspul, ruiterspelen, …..)
Zwembad
Trouwkapel
Bezoek aan ARBORETUM
Beeldentuin ( BEELDEND BUITEN ), Poëtische-Route-Fryslân….
Verzorging/bewaking

Een regio-transferium ten zuiden of ten noorden van de A7 ter hoogte van de afrit De Haven kan een combinatie van parkeerterreinen zijn.

De bereikbaarheid van Drachten kan daarmee worden vergroot en gewaarborgd. Verbinding met een electrische CITY-BUS is een optie. Daarmee kan Drachten-City, het toekomstige kennispark en het innovatiecluster optimaal worden ontsloten. De carpoolplaats op deze parkeermix is ideaal als in- en uitvalsbasis voor mensen uit de regio (ongeveer 35% van de bezoekers van het Drachtster centrum is afkomstig van buiten de gemeentegrenzen). Een “trans-ver” naar het Friese cultuurdorp Beetsterzwaag is vanzelfsprekend een optie.

City-bus Drachten-lus.

DREAMSKIP>DRACHTEN is nu al aan alle zijden ontsloten voor het “leisure”-verkeer met voet-, paarden-, kano-, fietspaden, (compleet met tunnels onder de A7) en landelijke autowegen Bereikbaarheid/ontsluiting kan worden vergroot door aansluiting op al geplande bij-wegen langs de westzijde van Drachten en de parallelweg ten Z. van de A7 richting het Zuid.

Mijn opbouwtip:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s